FAQ uitvaart

rouwkaart-of-condoleancekaart-met-roosWaar moet je allemaal aan denken bij het regelen van de uitvaart?

Schakel een uitvaartondernemer in, deze kan je begeleiden bij het regelen van de uitvaart. Een uitvaartondernemer zal je goed kunnen adviseren en kan je helpen bij het maken van keuzes voor bijvoorbeeld de kist. Het voordeel van zo’n uitvaartondernemer is ook dat hij of zij aan veel praktische zaken zal denken waar jouw hoofd op dat moment waarschijnlijk niet naar staat.

Wat zet je op de rouwkaart?

Je kunt een mooie foto of afbeelding op de rouwkaart plaatsen. Ook kun je op de rouwkaart een mooi gedicht laten zetten, of bijvoorbeeld een stukje tekst uit het liedje waar de overledene vaak naar luisterde. Op de kaart is ook ruimte om de genodigden te laten weten wat je wilt, en vooral ook wat je niet wilt. Geef je er bijvoorbeeld de voorkeur aan dat iedereen een roos meeneemt in plaats van bloemstukken of wil je dat iedereen vrolijk gekleurde kleding draagt in plaats van zwart, dan kun je dit ook op de rouwkaart vermelden. Vermeld uiteraard ook de datum, tijd en plaats van de uitvaart op de rouwkaart.

Wie nodig je uit?

Je kunt ervoor kiezen om vele mensen uit te nodigen, maar ook kan het fijn zijn om met een select gezelschap de overledene de laatste eer te bewijzen. Doe wat jij denken wat goed is en wat je denkt dat de overledene graag gewild zou hebben.

164Welke muziek kies je uit?

De muziek die je uitkiest voor de uitvaart is vaak heel persoonlijk. Zoek een nummer uit waarvan je weet dat de overledene er graag naar luisterde. Je zou zelfs voor kunnen kiezen voor live muziek. Of misschien heeft de overledene van tevoren al aangegeven welke muziek er op zijn uitvaart te horen moet zijn.