Blog

Het financieren van een uitvaart; sparen of verzekeren?

kostenuitvaartWe moeten soms even stil staan bij het feit dat we niet het eeuwige leven hebben en dat er een moment komt dat we het leven op aarde vaarwel moeten zeggen. Er zal in dat geval een uitvaart gehouden moeten worden, zodat bekenden, vrienden en familie afscheid kunnen nemen. Een uitvaart is vaak echter niet goedkoop en er moet dus wel even over de financiering worden nagedacht.

Duidelijk kostenplaatje

Het is verstandig om eerst een duidelijk beeld te krijgen over de kosten die bij de uitvaart gemaakt zullen worden. Dit kan door te bepalen wat voor uitvaart je precies wil en hoeveel mensen er uitgenodigd zullen worden. Vervolgens kan met behulp van bijvoorbeeld Google eenvoudig worden gezocht naar speciale calculators voor het berekenen van de kosten van een uitvaart.

Sparen

Als het duidelijk is hoeveel geld er benodigd is voor de uitvaart, dan is het mogelijk om dit bedrag zelf bij elkaar te sparen. Dit kan bijvoorbeeld door maandelijks een deel van het salaris of elk jaar het vakantiegeld opzij te zetten. Mocht er echter onverwachts wat gebeuren, dan is het mogelijk dat er onvoldoende gespaard is en nabestaanden moeten meebetalen aan de uitvaart.

Verzekering

uitvaart1Het is ook mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. In dit geval moet er maandelijks premie worden betaald en zal de verzekeringsmaatschappij bij het overlijden, afhankelijk van het type uitvaartverzekering, een geldbedrag uitkeren of de uitvaart vergoeden. In de meeste gevallen zal de verzekeringsmaatschappij ook hulp bieden aan nabestaanden bij het organiseren van de uitvaart. Het is daardoor een interessante optie die veel zorgen wegneemt.

Tags

 

Reacties zijn gesloten.